Filme motivaționale despre femei puternice




Bonjour!


Așa cum te-am obișnuit, din când în când revin cu câte o postare despre o serie de filme motivaționale care, cred eu, ca merită a fi vizionate de oricine. De data asta, am alcătuit o listă cu câteva filme "bune" despre femei puternice.

O parte dintre acestea se află în categoria filmelor deja văzute de mine, pe când altele îmi doresc să le vizionez în viitorul cel mai apropiat.

Ține cont că aceasta este o părere strict personală despre producțiile preferate de mine și conform cu un anumit gen cinematografic.

Dar iată care sunt acestea!



#diana 


   1. Diana (2013)

Am vizionat acest film despre o parte tulburătoare a vieții prințesei Diana și cred că se merită oarecum să îl urmărești și tu.

Chiar dacă unii critici de film au clasat această producție drept una slabă și fără vervă, asta nu ar trebui să te împiedice dacă vrei să afli mai multe despre Lady Di, despre divorțul său de Prințul Charles, dar mai ales despre chinul unei femei celebre în toată lumea care încearcă să beneficieze de dragostea pe care o merită cu adevărat.

Plus, acest film face referire și la moartea subită a Prințesei Inimilor care a stârnit un adevărat șoc printre lumea ce o iubea. Bineînțeles, producția nu urmărește exact firul poveștii regale și nici nu respectă întrutotul evenimentele reale ce s-au petrecut, dar tot merită a arunca un ochi peste.

Prințesa Diana este întruchipată în film de actrița Naomi Watts.
Personal, cred că a fost aleasă pentru asta deoarece asemănarea fizică este oarecum evidentă iar accentul britanic al lui Naomi a fost lucrat pentru a semăna cât mai bine cu cel al prințesei. Dar, din punct de vedere al înălțimii(1,64 Naomi Watts și 1,78 Lady Di) și al structurii corporale, producătorii nu au fost prea inspirați.

Dar, încă o dată, nu este vorba despre o producție care să respecte în totalitate faptele reale, deși filmul are la bază o poveste adevărată.

Rămâne la latitudinea ta să hotărăști dacă îți place sau nu și dacă ești de acord cu ceea ce cred eu.

Vreau să-ți spun că numai în cazul acestui film am făcut un rezumat al evenimentelor pentru că l-am vizionat și simțeam și nevoia de a lămuri anumite lucruri. 

În cazul următoarelor producții de cinema, mă voi axa doar pe numirea lor și eventual pe ideea că le-am vizionat sau nu. 

Așadar: 


#marieantoinette


   2.
Marie Antoinette(2006)

Este vorba despre tânără regină Marie Antoinette a Franței care în ciuda căsătoriei timpurii și a obligațiilor de a produce un moștenitor pentru țară, își creează o lume a ei în care petrece, se îmbracă foarte fashion și încearcă să nu pună la suflet bârfele. Un film foarte colorat, cu costume de senzație, muzică bună și personaje diverse, ca la o adevărată curte regală. Ah, Kirsten Dunst se află în rol principal.

#theageofadaline


   3. The Age of Adaline(2015)

O poveste foarte frumoasă și emoționantă despre nemurire, tinerețe veșnică și necazurile care vin odată cu asta. Un fel de Strania poveste a lui Benjamin Button, de data asta cu un personaj feminin în prin plan. Blake Lively face un rol foarte bun întruchipând-o pe misterioasa Adaline.

#laprincessedemontpensier 


   4. La Princesse de Montpensier(2010)

#diegeliebtenschwestern 

   5. Die geliebten schwestern(2014) - Între două surori

Un film despre prietenia și dragostea minunată dintre două surori și tânărul poet Friedrich Schiller.

#agora 


   6. Agora(2009)

Cu Rachel Weisz și Max Manghella în rolurile principale, aceasta este o producție despre viața periculoasă din Egiptul Antic, cu sclavi, filozofi și lupta pentru libertate.

#australia 


   7. Australia(2008)

Un western istoric, o dramă, un film de dragoste - în toate aceste categorii se poate încadra această producție de cinema. Îi are în rolurile principale pe actorii Nicole Kidman și Hugh Jackman și este o poveste tristă și emoționantă despre o femeie ce încearcă să rămână stăpână pe moștenirea și viața ei.

#virginsuicide


   8. Virgin Suicide(1999) - Sinuciderea fecioarelor

O dramă misterioasă, stranie și periculoasă. Doi părinți ciudați și supraprotectivi, 5 tinere ca niște zeițe și câțiva băieți îndrăgostiți și poate prea curioși. Cred că merită vizionat, pentru că pare foarte intrigant.

Astea au fost filmele sugerate pe săptămâna asta. Îți urez Vizionare plăcută!


Bissous 😚


Comentarii