Un cititor traieste o mie de vieti inainte sa moara(George R. R. Martin)


Bonjour, amis! 

Azi am simtit nevoia sa va spun cate ceva despre alte cateva carti pe care le-am citit si mi-au placut mult. Una este mai girly iar alte doua fac parte din genul politist, atat de adorat de mine. Si nu, nu este vorba despre romanele lui Agatha Christie, ci despre romanele lui Raymond Chandler in care de data asta detectivul privat este Philip Marlowe si nu Hercule Poirot: 

Asadar, nu va mai tin mult. Iata cele trei lecturi despre care va spuneam:



Shopaholic&Baby. Am cartea dintr-un SH din Germania. Cred ca era singura de acolo in limba engleza


Sophie Kinsella – Shopaholic&Baby


Citate: 

“To be honest, I can’t really imagine Luke’s mother Elinor giving birth, but I guess it must happened somehow.” 

“Bex, you can’t put the baby in that! It’s not fot the baby, I say. It’s for my shopping! I plonk all my carrier bags inside and grasp the handles. That’s better!”

Aceasta este doar una dintre seriile Shopaholic ale scriitoarei Sophie Kinsella. 

Shopaholic&Baby se refera la perioada din care Becky este insarcinata si pana devine mamica de fetita. Cartea pune in scena toate momentele in care aceasta este fericita, in care se indoieste si in care incearca sa se razbune pe cei care o deranjeaza. Totul intr-un mod foarte amuzant si presarat de cuvinte de duh. Viata ei este roz pana la un punct. 

Face cumparaturi pentru ea si pentru copil, dar cand afla ca doctorita care trebuie sa o ajute la nastere este fosta iubita a lui Luke – sotul ei- lumea ii este data putin peste cap. Si nu ar fi asa, daca inteligenta si eleganta doctorita nu i-ar da motive sa o faca, chiar daca aflam intr-un final ca Luke nu are nici o vina.



Play-Back de Raymond Chandler a fost o lectura palpitanta


Raymond Chandler – Play-Back


O poveste misterioasa in care detectivul particular Philip Marlowe este angajat sa urmareasca o roscata frumoasa care nu este ceea ce pare. In loc sa asculte de indicatiile date de cel care l-a angajat, Marlowe isi asculta propriul instinct si ajunge sa isi doreasca sa o ajute pe femeie. 

Risca multe si este batut si jignit, dar barbatul vrea sa afle adevarul cu orice pret. Cine este Eleanor King, dar cine este Betty Mansfield? De ce ar dori cineva sa o urmareasca, ba chiar sa o santajeze? Ce a facut aceasta femeie care pare si bogata, de lumea nu ii da pace?



Adio, iubito! de Raymond Chandler 


Raymond Chandler – Adio, iubito!


Acest roman politist il are ca protagonist pe detectivul particular Philip Marlowe – eroul seriei lui Chandler. De data asta este tras de curiozitate in a rezolva un caz si ajunge sa isi dea in cele din urma seama ca vinovatii sunt cu totul altii iar cei inocenti nu au deloc o infatisare ca atare.

Cele doua romane politiste scrise de Raymond Chandler mi s-ar parut foarte atractive, desi nu pot spune ca le consider la fel de misterioase si de pline de intriga ca romanele politiste scrise de Agatha Christie. Cu toate acestea, imi doresc sa mai citesc si alte asemenea carti din seria cu detectivul particular Philip Marlowe. 


Pentru ca tot ma atrag atat de mult romanele politiste, ce ati mai citit si mi-ati mai recomanda din acest gen atat de provocator? Momentan, mi-am propus sa ma apuc de Povestirile unui vanator de Ivan Sergheevici Turgheniev, dar nu stiu la ce sa ma astept de la aceasta lectura. 


Povestirile unui vanator de Ivan Sergheevici Turgheniev se afla in cufarul cu carti de citit

Sursa foto: galerie personala


Bissous :*:*:*










Comentarii